Home Graancirkels
Onverklaarbaar
Inhoudsopgave
Graancirkels
Een vliegtuigje
Wit poeder
Wichelroede
Geroosterd vliegje
Nieuwe lijnen
UFO's
Alle pagina's

De kracht van de wichelroede

Het winkeltje in Avebury is Luilekkerland voor liefhebbers van het mysterie. Toen we binnenkwamen rekende iemand net wichelroedes af. Die wil ik ook hebben, besloot ik.

Ik doorzocht het winkeltje maar kon ze niet vinden en moest uiteindelijk met mijn vingers aan de verkoopster uitleggen wat ik wilde hebben. Dowsing rods… hmpf, ik had het moeten weten!

Die middag met de nieuwe aanwinst op zoek naar graancirkel nummer 45. Dit is de 45ste cirkel die gerapporteerd is in het crop circle café (Silent Circle in Yatesbury). Deze formatie was op 26 juli ontdekt en dat was nog geen week geleden. Een redelijk verse dus!

We werden ontvangen door een jonge man die 2 euro per persoon voor de boer wilde hebben. We hadden dit al gezien op internet dus dat klopte wel. Met de wichelroede stevig in de aanslag gingen we het veld in.

 

 

Voor de gein wilde Marja de “dowsing rods” proberen. Met de twee koperen staken stevig voor zich uit gestoken liepen we door de spoeisporen naar de graancirkel. Opeens een gilletje. Ze bewegen! En warempel, stapje terug en ze stonden recht, stapje vooruit en ze draaiden in haar hand. We keken om ons heen en tot onze verbijstering waren er twee kleine graancirkeltjes tussen de sproeisporen te zien. Zo klein dat je ze makkelijk over het hoofd zag, maar voor de wichelroede waren ze duidelijk aanwezig!

Er waren geen voetstappen of geultjes te bekennen. De cirkels waren pas gelegd!

Overigens toen we bij de grote formatie aankwamen was de wichelroede nog steeds erg actief. Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets meegemaakt, ze leken een totaal eigen leven te leiden! Ik had het gevoel dat deze cirkel iets met het activeren van chakra’s te maken had, maar voor de kenners verwijst het onmiskenbaar naar het einde van de wereld in december 2012.

Er waren een paar interessante knopen in het graan. Gevlochten mandjes leken het wel, voor mij was dit absoluut een échte!

  

Zoek op deze site

Boekenkast