Home Graancirkels
Onverklaarbaar
Inhoudsopgave
Graancirkels
Een vliegtuigje
Wit poeder
Wichelroede
Geroosterd vliegje
Nieuwe lijnen
UFO's
Alle pagina's

Wit poeder

Als we niet kilometers achter een tractor hadden gesukkeld, waren we waarschijnlijk nooit van de grote weg afgegaan om de longboats in Honeystreet te bekijken. Links rijden gaat prima, maar inhalen op die smalle weggetjes is niet mijn sterke punt. Als ik het kan vermijden dan doe ik dat.

We liepen langs het riviertje en zagen aan de overkant ervan een formatie liggen. Na een kleine speurtocht op de kaart ontdekten we de ideale weg ernaar toe.

Deze formatie was een maand eerder ontdekt voordat hij helemaal af was. Voor iedereen een duidelijk bewijs dat het mensenwerk betrof; laten we eerlijk zijn, buitenaardse wezens zouden de cirkel niet zo achterlaten.

Toen wij arriveerden was de cirkel wel af. Wat het voorstelde wisten we niet, maar hij voelde wel bijzonder. Hel leek ons complex met al die weggetjes en bochtjes en voor het eerst zagen we ook mini-cirkeltjes met het rechtopstaand graan nog in het midden.

Opeens viel me iets vreemds op. Witte vlekjes.

Eerst dacht ik heel nuchter aan vogelpoep, maar ik besloot de vlekjes toch wat beter te bekijken. Het was poederachtig. Omdat de gedachte aan vogelpoep nog de overhand had durfde ik het niet te proeven. Ik nam wel een halm mee waar het witte poeder aan vast was gekleefd. De halm werd voorzichtig op de hoedenplank gelegd, dat witte poeder wilde ik later nog wel eens onderzoeken. Uiteraard speelde de gedachte aan wit poedergoud door mijn hoofd…

Ik heb het poeder niet verder kunnen onderzoeken. Toen we weer bij het huisje aankwamen zat het nog aan de halm, maar de volgende ochtend later was de halm volledig poedervrij. Helaas heb ik het op dat moment niet serieus genoeg genomen om erop te staan de cirkel nogmaals te bezoeken.

Ik troost me met de gedachte dat het waarschijnlijk vogelpoep was, maar als ik de foto’s bekijk twijfel ik… 

Zoek op deze site

Boekenkast