Home Het Philadelphia Experiment
Onverklaarbaar
Inhoudsopgave
Een vreemd experiment
Onzichtbaarheid
Getuigen
Bewijzen (?)
Alle pagina's

Bewijzen (?)

TeslaTeslaTja, kun je dit allemaal bewijzen?
De werkwijze zou zijn om twee “Tesla-coils” (electromagneten) op  het schip  te plaatsen. Dit soort experimenten zijn bewijsbaar en daadwerkelijk gedaan, getuige het experiment op de USS Zimmerman. De kracht die hierbij vrijkomt is sterker dan de zwaartekracht volgens Bielek. Wij hebben geen idee of het mogelijk is, maar sommige wetenschappelijke onderzoekers zeggen dat hetgeen Bielek hierover vermeldt theoretisch mogelijk is, alhoewel zijn beweringen niet gedetailleerd genoeg zijn om het daadwerkelijk uit te proberen.
Waarschijnlijk moet men denken aan technieken als HAARP om zijn verhaal aannemelijk te maken. Vooralsnog houden wij het erop dat het theoretisch mogelijk is, maar dat het experiment niet te reproduceren is.

Tijdens het experiment was er sprake van een groene mist rond de USS Eldridge. Hierover bestaan geen Groene mist rond EldridgeGroene mist rond Eldridgemisverstanden, dit punt wordt in het algemeen voor waar aangenomen. Ook het feit dat de Eldridge schade op heeft gelopen en na die tijd niet meer behoorlijk functioneerde wordt voor waar aangenomen. De effecten op de bemanning worden op verschillende manieren beschreven. Dat veel van hen psychische problemen krijgen klopt, maar dat sommige bij tijd en wijle onzichtbaar werden of konden bevriezen in de tijd is minder voor de hand liggend. Dit zijn effecten die Allende beschrijft in zijn brieven aan Jessup. Volgens zeggen zijn hier wel getuigen van. Het diepvries effect wordt ook wel het Zeeman effect genoemd. Uiteindelijk zijn alle bemanningsleden bij de marine weggegaan omdat het geestelijk niet meer aankonden.

Het Montauk projectHet Montauk projectHet Montauk project

Von Neumann, die nauw betrokken was bij het Philidelphia experiment, zou later onderzoek verrichten naar tijdreizen of het reizen tussen dimensies. Dit project staat bekend als het Montauk  of het Phoenix project. Op internet circuleren diverse verhalen van mensen die hierbij betrokken waren. 

Zoek op deze site

Boekenkast