Home Het Philadelphia Experiment
Onverklaarbaar
Inhoudsopgave
Een vreemd experiment
Onzichtbaarheid
Getuigen
Bewijzen (?)
Alle pagina's

Onzichtbaarheid

Onderzoek naar onzichtbaarheid wordt al gedaan in de dertiger jaren. Men denkt dat onzichtbaarheid zou kunnen plaatsvinden door een krachtig elektrisch veld. In ieder geval wordt dit onderzoek in de jaren dertig van de universiteit van Chicago, naar Princeton’s Institute of Advanced Studies verplaatst. Pas in de jaren 40 krijgt het iets meer bekendheid en uiteindelijk wordt het in 1943 voor het eerst uitgeprobeerd op de USS Eldridge.

Bemanning USS Eldridge (Bron: Al Bielek site)Bemanning USS Eldridge (Bron: Al Bielek site)

Eén van de bemanningsleden was Al Bielek. Hij vertelt dat de eerste test in juli, en de laatste test in augustus 1943, heeft plaatsgevonden. Anderen noemen oktober van datzelfde jaar. In de logboeken van de USS Eldridge is hierover niets terug te vinden, maar logboeken kunnen achteraf worden veranderd. Temeer omdat het logboek van de gehele oorlogsperiode niet teruggevonden is, maar van deze periode juist wel.
Tesla CoilTesla Coil
Volgens de marine wordt het Philadelphia Experiment verward met andere proeven uit die tijd. Eenzelfde soort experiment vond plaats in de jaren vijftig. Men probeerde in die periode de USS Timmerman onzichtbaar te maken, hetgeen resulteerde in krachtige elektronische ontladingen. De flitsen waren imposant en de marine zegt dat dit experiment is verward met het verhaal van de USS Eldridge.
  

Zoek op deze site

Boekenkast