Home Het Philadelphia Experiment
Onverklaarbaar
Inhoudsopgave
Een vreemd experiment
Onzichtbaarheid
Getuigen
Bewijzen (?)
Alle pagina's

Een vreemd experiment

Naast de mysterieuze verdwijningen van schepen in de Bermuda Driehoek, is hetgeen wordt verteld over het Philadelphia Experiment, wel een van de meest bizarre verhalen die de ronde doet.

USS EldridgeUSS EldridgeHet begint allemaal in WO II, omdat talloze schepen het slachtoffer zijn van de Duitse U-boten. De Amerikaans marine raakt geïnteresseerd in een plan om een schip “onzichtbaar” te maken. Een soort “stealth” maar dan zou het apparaat niet alleen onzichtbaar voor de radar, maar ook voor het oog, moeten zijn. Men besluit deze technologie in 1943 uit te proberen op de USS Eldridge.

Het resultaat is dat het schip niet alleen onzichtbaar zou worden, het zou zich in de tijd verplaatst hebben en bij terugkeer zijn sommige bemanningsleden op een mysterieuze wijze geïntegreerd met het schip. Eén man is half begraven in het dek en een ander is verankerd aan de schoorsteen van het schip.
Overlevenden krijgen last van een fenomeen dat ‘freezing’ werd genoemd. Ze zouden zich maandenlang niet kunnen bewegen en soms ook tijdelijk van de aardbodem verdwijnen door te dematerialiseren.

Uiteraard doen de meeste mensen dit af als een “broodje aap” verhaal. Een dergelijk experiment zou onmogelijk zijn. De zogenaamde getuigen zijn fantasten en uiteraard is er geen enkel bewijs dat een dergelijk experiment heeft plaatsgevonden.

Of toch wel? 

Zoek op deze site

Boekenkast