Home Twin Towers Judy Wood
Twin Towers

Wie is Judy Wood?

Judy Wood is een voormalige professor in de werktuigbouwkunde. Haar onderzoeksveld was de experimentele stress analyse, structurele mechanica, analyse van vervormingen en het karakteriseren van bio- en compositiematerialen.

Professor Judy WoodProfessor Judy WoodZe werkte van 1999 tot 2006 aan de Clemson Universiteit in South Carolina.

Haar expertise en achtergrond maakte dat zij vanaf de eerste dag onderzoek verrichtte naar de gebeurtenis van 9/11.

Haar website, http://drjudywood.com/, is op dit moment in ontwikkeling, maar ze heeft haar bevindingen vastgelegd in een boek.

Hoofdpunt van haar onderzoek is dat de torens verdwenen zijn. In plaats van grote hopen verwrongen staal  treft men op de grond slechts een klein restant van de torens aan. Het lijkt wel alsof de torens in rook zijn opgegaan!

Aan de hand van talloze foto’s laat ze zien dat:
  • Het instorten van de torens te snel is gegaan;
  • Er te weinig materiaal is overgebleven;
  • Staal op een vreemde manier is verwrongen;
  • Er op een vreemde manier schade is opgetreden aan auto’s;
  • Sommige van deze auto’s geparkeerd stonden op een behoorlijke afstand van de torens.

Ondanks het feit dat haar website chaotisch overkomt en we haar boek niet hebben gelezen, willen we toch proberen haar denkwijze te reconstrueren. We zijn het niet per definitie eens met de eindconclusies van Judy Wood en we zullen haar bevindingen dan ook niet klakkeloos accepteren. Wel vinden we dat haar benadering aandacht verdiend, als is het alleen maar omdat ze op sommige plekken op het net wordt verguisd. Bovendien heeft een lezing van Richard Hoagland ons geinspireerd om de Twin Towers nogmaals te beschouwen.

Voordat we daarmee gaan beginnen willen we duidelijk stellen dat we geen mening hebben over wie verantwoordelijk is voor 9/11. Het terugzien van de beelden brengt veel herinneringen boven en laten we vooral denken aan de mensen die hun leven hebben verloren én gegeven op deze verschrikkelijke dag.

Voor wie de televisiebeelden (live) van die dag wil terug zien kunnen we de volgende site van harte aanbevelen:http://www.archive.org/details/sept_11_tv_archive

Lees hier verder over haar theorie.

 

Zoek op deze site

Boekenkast